Odeabank “Yatırım Odaklı Podcast” ile yatırımcılara rehberlik ediyor
Foreks – Odebank Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü’nün öngördüğü standartlara ve etik kurallara bağlı olduğu, çalışmalarını en üstün uygunluk derecesinde yürüttüğü tescillendi.
Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, iç denetim faaliyetlerinde önemli bir başarıya imza attı. Odeabank Teftiş Kurulu Başkanlığı, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) standartları ve etik kuralları çerçevesinde yapılan ‘kalite güvence’ değerlendirmesinden uygunluk notuyla geçti. Danışmanlık ve denetim şirketi PwC Türkiye tarafından hazırlanan raporda, Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın IIA’ın öngördüğü en üst uygunluk derecesinde çalıştığı vurgulandı. Raporda ayrıca, banka genelindeki iç denetim faaliyetlerinin bağımsız, objektif ve etkin bir şekilde yürütüldüğünün de altı çizildi. Teftiş Kurulu’nun, bankanın bütün operasyonlarının önemli bir parçası olarak görüldüğü ve üst yönetim tarafından güçlü şekilde desteklendiği de belirtildi.
Odeabank’a tüm kategorilerde geçer not!
Odeabank İç Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Tolga Usluer, PwC tarafından hazırlanan raporun, kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bankamızın Teftiş Kurulu Başkanlığı faaliyetlerinin, PwC firması tarafından ‘Kalite Güvence Değerlendirmesine tabi tutularak yapılan değerlendirme sonucunda en üst uygunluk derecesinde işletildiğini öğrenmekten mutluluk duyuyoruz. Değerlendirmede ayrıca iç denetim faaliyetlerimizin bağımsız, objektif ve etkin bir şekilde yürütüldüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığımızın tüm paydaşların ihtiyaç ve beklentilerine en iyi seviyede karşılık verdiği de belirtiliyor. Teftiş Kurulu ekibimizin faaliyetleri kapsamında gözden geçirilen standartlarla aldığımız geçer not, uluslararası değerlendirmelere olan bağlılığımızı ortaya koyuyor. Başarıda emeği geçen tüm müfettişlerimizi tebrik ediyorum.”
İç denetim nasıl denetlendi?
PwC değerlendirmesinde, IIA standartlarına, etik kurallara ve Odeabank Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği’ne uyum, araç ve tekniklerin kullanımı, personelin bilgi, tecrübe ve uzmanlıkları, denetim faaliyetlerinin bankaya sağladığı katma değer gibi konular ele alındı. Banka üst yönetiminin iç denetimden beklentilerinin karşılanma seviyesi, denetim faaliyetlerinin iyi uygulamalara kıyasla durumu, etkinliği ve yeterliliği de masaya yatırıldı. PwC’nın geçtiğimiz nisan ayında yaptğı değerlendirme sonrası hazırladığı “İç Denetim Kalite Güvence Değerlendirmesi Raporu” bankanın Yönetim Kurulu ile paylaşıldı.